Adatvédelmi nyilatkozat


FAST HUNGARY KFT.

A jelen adatkezelési szabályzat a www.szodagarancia.hu weboldalon a látogatók által önkéntes hozzájárulással megadott, 100% pénz-visszafizetési garanciához szükséges regisztrációhoz kapcsolódó adatok tárolására és kezelésére vonatkozik. Az adatkezeléssel érintettek köre a promócióban regisztrálók.
Az adatok kezelését a FAST HUNGARY Kft., (2045, Törökbálint, Dulácska u. 1/a) a továbbiakban adatkezelő végzi. Az adatok feldolgozását a Profit & Partners Tanácsadó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., 1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 32., a továbbiakban adatfeldolgozó végzi.


VONATKOZÓ JOGSZABÁLYOK

Az adatkezelő kötelezettséget vállal arra, hogy ez irányú tevékenységét a mindenkor hatályos jogszabályok szerint végzi. Ezek a jelen dokumentum kiadásakor az alábbiak:

  • 2001. évi CVIII. törvény az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (a továbbiakban: elektronikus kereskedelmi törvény).
  • 2008. évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (a továbbiakban: gazdasági reklámtörvény).
  • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

ADATKEZELÉSI ALAPELVEK A FAST HUNGARY KFT. ADATKEZELÉSE SORÁN

Személyes adat akkor kezelhető, ha

  • ahhoz az érintett hozzájárul, vagy
  • azt törvény vagy – törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – helyi önkormányzat rendelete elrendeli.
  • Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes kiskorú személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel. Személyes adatot kezelni csak meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie e célnak.

Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas, csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig.
Személyes adat csak megfelelő tájékoztatáson alapuló beleegyezéssel kezelhető. Az érintettet – egyértelműen, közérthetően és részletesen – tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is.

A kezelt személyes adatoknak meg kell felelniük az alábbi követelményeknek:

  • felvételük és kezelésük tisztességes és törvényes;
  • pontosak, teljesek, és ha szükséges időszerűek;
  • tárolásuk módja alkalmas arra, hogy az érintettet csak a tárolás céljához szükséges ideig lehessen azonosítani.

Korlátozás nélkül használható, általános és egységes személyazonosító jel alkalmazása tilos. A személyes adatok akkor továbbíthatók, valamint a különböző adatkezelések akkor kapcsolhatók össze, ha az érintett ahhoz hozzájárult, vagy a törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes személyes adatra nézve teljesülnek.


A 100% PÉNZ-VISSZAFIZETÉSI GARANCIA KAPCSÁN KEZELT SZEMÉLYES ADATOK, AZ ADATKEZELÉS CÉLJA ÉS IDŐTARTAMA:

Az adatkezelő megnevezése: FAST HUNGARY Kft.

  • Az adatkezelés megnevezése: www.szodagarancia.hu oldalon a SodaStream 100% pénz-visszafizetési garancia promócióban regisztrálók és ajánlók listája.
  • Az adatkezelés célja: a játékra feliratkozottaknak (mind a regisztrációs, mind az ajánlási űrlapot, mint ajánló kitöltőkkel) marketing anyagok küldése e-mailen keresztül az adatkezelő és a játékban hivatalos partnerei (Fast Hungary Kft. 2045 Törökbálint, Dulácska u. 1/a.) számára
  • Az adatkezelés jogalapja: Az érintett önkéntes hozzájárulása (2011. évi CXII. törvény 5. § (1) a))
  • Az adatfeldolgozás helye: Profit & Partners Tanácsadó, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft., 1096 Budapest, Thaly Kálmán utca 32.
  • Az adatok törlési határideje: A feliratkozó önkéntes törlési kérelme, melyet minden hírlevél végéhez csatolt linken, önállóan megtehet, illetve elektronikus úton, vagy postai úton jelezhet a Szervező hivatalos elérhetőségein keresztül (email: info@sencor.hu, postai cím: FAST HUNGARY Kft., 2045 Törökbálint, Dulácska u. 1/a, Magyarország)
  • Az érintettek köre: A SodaStream 100% pénz-visszafizetési garancia promócióban regisztrálók, garanciát igénylők és ajánlók.
  • 2017. május 15-től az adatkezelés megvonásáig (leiratkozásig).

Az adatkezelő adatai, elérhetősége

  • Név: FAST HUNGARY Kft.
  • Cím: 2045, Törökbálint, Dulácska u. 1/a
  • Cégjegyzékszám: 13-09-101809
  • Adószám: 13324405-2-13
  • Telefon: + 36-23-330-830
  • Email: info@fasthungary.hu

JOGORVOSLAT

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével – törlését az adatfelvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő ügyfélszolgálata útján.
Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.
Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. E tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben az adatkezelő költségtérítést állapíthat meg.
Az adatkezelő a személyes adatot törli, ha kezelése jogellenes, az érintett kéri, az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az adatvédelmi biztos elrendelte.
Az adatkezelő a helyesbítésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíti, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítést mellőzi, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha

  • a személyes adatok kezelése (továbbítása) kizárólag az adatkezelő vagy az adatátvevő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;
  • a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;
  • a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

Az adatkezelő – az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével – a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, az adatkezelő az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, illetőleg az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
Amennyiben az érintett az adatkezelőnek a meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat.
Az adatkezelő az érintett adatát nem törölheti, ha azt az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, illetőleg a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.
Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóságnál lehet élni: Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság Székhely: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c. Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5. Telefon: +36 (1) 391-1400 Fax: +36 (1) 391-1410 Honlap: http://naih.hu

Az Adatvédelmi szabályzat 2017. május 15. napján lép hatályba.
Az adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen szabályzat egyoldalú megváltoztatására.
Cégünk adatkezelési nyilvántartási száma: NAIH-112694/2017., NAIH-122614/2017., NAIH-122613/2017.

Budapest, 2017. május 15.